Nog tot deze middag verstoring op spoorlijn Antwerpen-Brussel door stroomonderbreking

Archiefbeeld. Foto: lisa van damme

Nog tot deze middag verstoring op spoorlijn Antwerpen-Brussel door stroomonderbreking

Print

Door een stroomonderbreking tussen Mechelen en Vilvoorde konden treinen maar over twee van de vier sporen. Ongeveer de helft van de treinen tussen Brussel en Antwerpen werd geschrapt. Sinds 11.15 uur werd de stroomkabel die afgelopen nacht beschadigd raakte bij werken, hersteld. Verwacht wordt dat de hinder in de loop van de namiddag wordt weggewerkt.

Een stroomkabel is donderdagochtend bij werkzaamheden beschadigd geraakt. “Dat heeft er voor gezorgd dat de stroomtoevoer naar enkele sporen is uitgevallen. Hoe dat is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk”, zegt Frederic Petit, woordvoerder voor Infrabel.

Concreet betekende het dat de helft van de treinen tussen Antwerpen en Brussel wegvielen. “De andere treinen rijden nog wel. En sommige IC treinen maken ook onderweg extra stops om de passagiers op te pikken”, laat NMBS-woordvoerder, Bart Crols weten.

Passagiers moeten dus rekening houden dat hun trein er tussenuit kan vallen en dat de treinen die wel rijden met een vertraging van zo’n tien minuten kampen. De gevolgsvertragingen zouden in de loop van de middag worden weggewerkt. Infrabel verwacht geen hinder meer voor de avondspits.

Nu in het nieuws