Antwerpse influencer: “Ik heb besloten geen hoofddoek meer te dragen”

Print

Video: ATV

De Antwerpse modeblogster Sarah Dimani heeft besloten om niet langer een hoofddoek te dragen. ”Geen gemakkelijke beslissing, maar het voelt wel juist voor mij”, schrijft ze op Instagram.

Dimani droeg haar hoofddoek zeven jaar lang vol trots en overtuiging. In 2015 sierde ze zelfs als eerste moslima met hoofddoek de cover van het weekblad Flair. Toch besloot ze dat het op dit moment niet meer in haar leven past.

”Het dragen van een hoofddoek komt met een grote verantwoordelijkheid”, vindt Dimani. ”Ik voel al een tijdje dat ik die gelofte niet kan nakomen”. Daarom besloot ze de hoofddoek niet meer te dragen. ”Ik ben liever eerlijk tegenover mezelf en God, en wil niet zomaar een hoofddoek dragen”, schrijft ze.

Dimani benadrukt dat ze niet plots ”minder moslim” wordt omdat ze haar hoofddoek niet meer draagt, en belooft haar 105.000 volgers op Instagram dat ze zal blijven vechten voor gelijkheid en diversiteit.

Actrice Nora Gharib steunt Dimani. In een reactie op haar post staat te lezen dat de keuze ”een hoofddoek te dragen persoonlijk is”. ”Het is aan vrouwen zelf om te beslissen of ze al dan niet een hoofddoek dragen”, vindt ze. ”Sarah, dit is tussen jou en Allah”, besluit ze.

Nu in het nieuws