Voetbalclub laat gras noodgedwongen groeien: bestuur belooft 500 euro voor gouden tip na diefstal zitmaaier

Foto: JAA

Voetbalclub laat gras noodgedwongen groeien: bestuur belooft 500 euro voor gouden tip na diefstal zitmaaier

Schilde -

KSK ’s-Gravenwezel-Schilde heeft een beloning van 500 euro over voor wie de gouden tip kan geven die naar de gestolen zitmaaier van de club leidt. Die dure Japanse machine van het merk Iseki en type SXG 323 met blauwe kleur werd ontvreemd op Rozenhoek, één van de twee sites van de club.

“Dit is wel een zeer valse noot om ons nochtans sportief zo succesrijke seizoen mee te eindigen”, zegt afscheidnemend voorzitter Karl Garmyn. “Deze zitmaaier is amper drie jaar oud en kost nieuw 15.000 euro. Onze terreinverzorger, Jan Van Hoof, rijdt er normaal een paar keer per week de drie velden op Rozenhoek mee af. Omdat het seizoen pas gedaan is, heeft de gemeente, waarvan we de terreinen in gebruik hebben, de velden nu heraangelegd en opnieuw ingezaaid. Maar binnenkort is het regelmatig maaien weer aan de orde. Hoe we dat gaan doen, is nog een vraagteken.”

De voetbalclub deed aangifte bij de lokale politie Voorkempen. “Een team van inspecteurs is ter plaatse gegaan en heeft daar de eerste vaststellingen gedaan”, vertelt woordvoerster Evelien Tiebos. “De deur van de opbergruimte waar de zitmaaier gestald stond, bleek geforceerd te zijn. Veder gebeurde er een buurtonderzoek – voor zover dit mogelijk was, want behalve enkele gemeentelijke diensten heeft het voetbalplein geen naaste buren. Over de inhoud van het onderzoek kunnen we verder niks kwijt.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio