© BELGA

Bart De Wever nodigt Vlaams Belang uit voor derde gesprek in Vlaamse regeringsvorming

Het Vlaams Belang is uitgenodigd voor een derde gesprek bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dé vraag die de Wetstraat beheerst over de Vlaamse regeringsvorming, is of en hoe lang De Wever Vlaams Belang nog aan boord houdt.

red

De formatiegesprekken op Vlaams niveau verlopen in de grootste discretie. Vlaams formateur Bart De Wever heeft intussen twee gespreksrondes achter de rug en daarbij is enkel PVDA afgevallen.

De voorbij week is er erg veel gezegd en geschreven over de gesprekken met Vlaams Belang. Nu blijkt dat de partij van Tom Van Grieken een derde keer op gesprek mag komen bij De Wever. Dat heeft Belga vernomen. Wanneer het gesprek zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

Bij N-VA bevestigt noch ontkent men een derde gesprek met het Vlaams Belang en houdt men zich aan de afgesproken mediastilte. “We werken verder”, klinkt het enkel.

Afgelopen weekend achtte Siegfried Bracke in De Zevende Dag de kans op samenwerking met VB klein “om de simpele reden dat er te veel verschillen zijn”. Dezelfde dag verkondigde Theo Francken in De Zondag dat hij een minderheidsregering met gedoogsteun van VB niet uitsluit. Voor CD&V en Open Vld is elke vorm van samenwerking met Vlaams Belang uitgesloten.

MEER OVER Regeringsvorming Vlaanderen

Nu in het nieuws