Gene Bervoets sterft in ‘Beau Séjour 2’ (en keert dan terug)

Foto: Kioni Papadopoulos

Gene Bervoets sterft in ‘Beau Séjour 2’ (en keert dan terug)

Print

Antwerpenaar Gene Bervoets (63) speelt de hoofdrol van de levende dode in het tweede seizoen van Beau Séjour, dat zich afspeelt in Zeebrugge. Hij zal er te zien zijn naast hoofdzakelijk West-Vlaamse acteurs, maar zal zelf geen dialect spreken.

vBeau Séjour verwijst in het tweede seizoen niet naar een hotel, maar naar een zeilboot waar gewezen marinecommandant Maurice zijn eigen dode lichaam aan de mast ziet hangen. De man gelooft niet in zelfdoding en gaat op onderzoek.

Gene Bervoets mag dit keer de hoofdrol vertolken en is daarmee de opvolger van die andere levende dode, Kato, in het eerste seizoen vertolkt door Lynn Van Royen. De rest van de cast bestaat bijna volledig uit West-Vlaamse acteurs met onder anderen Lize Feryn, Sam Louwyck, Greet Verstraete en Emilie De Roo.

Toch zal Bervoets geen West-Vlaams spreken, maar Algemeen Nederlands: “Met een licht Antwerpse tongval, misschien. Maar in geen geval West-Vlaams: mijn personage heeft in West-Vlaanderen gewoond, maar is een tijd weggeweest. Dus kan dat Nederlands wel.”

“Beter dan eerste seizoen”

Bervoets staat morgen voor het eerst op de set en is laaiend enthousiast: “Ik vind het scenario van dit seizoen beter dan het eerste. Ik heb heel erg genoten van het eerste seizoen, maar na herhaaldelijk kijken zag ik toch een paar kleine dingen die voor verbetering vatbaar waren. Dat is ook gebeurd. Dit scenario is schitterend, nooit heb je het gevoel dat het bij de haren is getrokken. Mijn eerste rol als levende dode, ja, al speelde ik in een van mijn eerste films Spoorloos wel iemand die levend begraven werd.”

Het tweede seizoen is ten vroegste in 2021 op Eén te zien. Het zal ook worden uitgezonden in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Gene Bervoets sterft in ‘Beau Séjour 2’ (en keert dan terug)
Foto: Wim Kempenaers
Nu in het nieuws