Elfjes gezocht voor het Fluisterbos: “Je krijgt een elfenopleiding en een outfit”

Elfje Fien op weg met de kinderen in het Fluisterbos. Foto: Margo Tilborghs

Elfjes gezocht voor het Fluisterbos: “Je krijgt een elfenopleiding en een outfit”

Essen -

Heeft u er altijd al van gedroomd om ooit eens een sprookjesfiguur te mogen zijn? Dan kan u vanaf nu solliciteren als elf. Marleen Peeters, bezieler van het elfenproject in Essen is op zoek naar nieuwe elfen.

Marleen Peeters is zelf kleuterjuf en elfengids. “Vijf jaar geleden borrelden de eerste ideeën op voor een sprookjesvertelling in de Wildertse Duintjes”, zegt Marleen. “Een jaar later was de elfenwandeling een feit.”

Ouders, kinderen en scholen vonden al snel hun weg naar het Fluisterbos. “Per jaar bereiken we zo’n 4.000 kinderen”, zegt Marleen. “Die komen elf Fien helpen bij alle avonturen die ze in het Fluisterbos meemaakt. Er zijn vijf elfengidsen die afwisselend in de huid van elf Fien kruipen. Maar dat mogen er dus meer zijn. We zijn op zoek naar elfengidsen die voor een vrijwilligersvergoeding deze taak op zich willen nemen. De elfen krijgen een opleiding en een outfit. Een wandeling duurt anderhalf uur, maar vooraf moet er ook nog materiaal worden klaargezet. Reken dus een halve dag per wandeling. We zijn vooral op zoek naar mensen die in het onderwijs staan of hebben gestaan. De praktijk wijst uit dat ze de draad snel kunnen oppikken."

Wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via elfjefien@hotmail.com.

www.elfjefien.com

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio