Stad helpt elf jeugdverenigingen met subsidie om lokalen te renoveren

Foto: Roland Vereecke

Stad helpt elf jeugdverenigingen met subsidie om lokalen te renoveren

Print
Mechelen -

De stad Mechelen trekt 242.000 euro subsidies uit voor het verbeteren en renoveren van infrastructuur voor elf jeugdverenigingen. Ze moeten de werken wel zelf opvolgen.

De subsidies worden toegekend volgens de prioriteit van de uit te voeren werken. Wanneer ingrepen nodig zijn voor de veiligheid van de jeugdlokalen dan voorziet de stad een tussenkomst van 75% met een maximum van 50.000 euro. Voor kleinere renovaties komt de stad voor 75 of 50% tussen, afhankelijk van de omvang van de werken.

De jeugdverenigingen die een dossier indienden en een toelage krijgen zijn Chiro Coloma, Chiro Libertus en J@M, Scouts St. Gummarus en Gidsen OLV, Speelplein Weyneshof, Chiro Heffen, Chiro Leest- jongens, Chiro XL, Scouts en Gidsen Sint Katrom, KSA Ter Hert en Jeugdhuis Joppe.

Zelf aannemer zoeken

Deze subsidies gaan onder andere naar nieuwbouw, schilderwerken, herstellingen, binnen- en buitenaanleg, prefabs, gaskachels en de sloop van gebouwen. Ook het verwijderen van asbest is een belangrijke ingreep die betoelaagd wordt door de stad. De jeugdverenigingen staan in voor de coördinatie van de werken. Zo zoeken ze zelf een aannemer en volgen ze de werken zelf op.

“Deze toelagen zijn verantwoord en noodzakelijk opdat jeugdverenigingen op een veilige manier gebruik kunnen blijven maken van hun lokalen”, zegt jeugdschepen Abdrahman Labsir (Vld-Groen+m).

Veilige infrastructuur

“Binnen het jeugdwerk zetten vele mensen zich dagelijks belangeloos in en bieden ze kansen aan kinderen en jongeren om zich verder te ontwikkelen. Door deze subsidies creëren we naast veilige infrastructuur voor jeugdverenigingen ook ademruimte voor het jeugdwerk om onder andere het project Jeugdwerk voor Alleman verder uit te bouwen. Zo vormen ze een mooie brug naar maatschappelijk kwetsbare jeugd”, zegt de schepen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio