Twee personen in levensgevaar naar ziekenhuis gebracht na uitslaande brand

Foto: rr

Twee personen in levensgevaar naar ziekenhuis gebracht na uitslaande brand

Print
Antwerpen -

In de nacht van maandag op dinsdag woedde er een uitslaande brand in de Van Schoonhovenstraat. Daarbij werden twee personen in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan.

De brandweer kreeg rond 3.45 uur verschillende meldingen binnen van een hevige rookontwikkeling in het hoekpand van de Van Schoonhovenstraat en het De Coninckplein. “Daar woedde een uitslaande brand op de eerste verdieping”, aldus Jasmien O van de Antwerpse brandweer. “Er was kans op overslag naar de tweede verdieping van het gebouw, wat ook deels gebeurde. Het appartement liep heel wat schade op.”

Twee bewoners (24 en 60 jaar) namen na het ontstaan van de brand de vlucht naar het dak. Daar werden ze door de brandweer met de ladderwagen gered. Ze hadden veel te veel rook ingeademd en werden met levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Oorzaak nog niet bekend

“Ook de twee panden achter de betrokken woning, in de Van Wesenbekestraat, werden ontruimd”, vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Die bewoners werden opgevangen in verschillende politievoertuigen. Na ventilatie van hun woningen mochten zijn weer naar binnen.”

“De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er zijn geen omstandigheden die wijzen op kwaad opzet, maar het labo komt dinsdag ter plaatse om de brand te onderzoeken”, aldus Bruyns.

Op het gelijkvloers werd ook nog een hond gevonden. Die werd door de technische dienst van de politie voor opvang weggebracht. Iets voor half zes dinsdagmorgen werd de omgeving opnieuw vrijgegeven.

Twee personen in levensgevaar naar ziekenhuis gebracht na uitslaande brand
Foto: Kioni Papadopoulos
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio