Australische politie verspreidt laatste beelden van vermiste Belg: “Iemand moet Theo gezien hebben nadat hij nachtclub verliet”

De Australische politie schakelt maandag een versnelling hoger in haar zoektocht naar de Belg Theo Hayez (18), die sinds eind mei vermist is in de stad Byron Bay. Matthew Kehoe, de hoofdinspecteur die belast is met de zaak, doet een oproep om getuigen te vinden. “We geloven dat iemand Theo moet gezien hebben nadat hij de nachtclub verliet”, klinkt het.

jvh

Hoofdinspecteur Kehoe lanceerde maandag een getuigenoproep gericht aan iedereen die informatie of beelden (bijvoorbeeld van een dashcam) uit de omliggende straten van Cheeky Monkey’s, de bar waar de Brusselse jongeman op 31 mei om 23 uur vertrok, zou hebben. De politie van New South Wales verspreidde maandagochtend ook de laatste bekende beelden van Hayez, gemaakt door een bewakingscamera net nadat hij de bar in kwestie verlaten had.

Volgens de politie is “alle informatie in deze onrustwekkende verdwijning relevant”. De politie onderzoekt ook of Hayez alleen was toen hij verdween. Hoofdinspecteur Kehoe bevestigde dat Hayez sinds zijn verdwijning geen enkele financiële transactie of activiteit heeft verricht. In de vroege uurtjes van 1 juni was hij nog actief op WhatsApp, maar sindsdien is zijn telefoon ook inactief.

Gebied afgebakend

Dankzij die telefoongegevens kon het zoekgebied wel afgelijnd worden tot een zone ten oosten en noordoosten van de stad. “We hebben voldoende middelen om vandaag nog in het bos in het oosten en in het noordoosten van de stad te zoeken”, verzekert de hoofdinspecteur. Naast de reddingsdiensten van New South Wales zoeken ook de lokale bevolking en andere rugzaktoeristen mee naar de verdwenen Belg.

De Belgische ambassade in de Australische hoofdstad Canberra staat in nauw contact met de lokale politie van Byron Bay.

MEER OVER Australië