Risschotse Feesten zorgen voor pinksterpret

Een deel van de noeste helpers, met uiterst rechts voorzitter Jef Heivers. Foto: kma

Risschotse Feesten zorgen voor pinksterpret

Print
Zoersel - Op de Moemoe-speelweide viert Buurtschap Risschot drie dagen feest tijdens de grote Risschotse Feesten. Op de foto de noeste werkers, of toch een deel ervan, met rechts voorzitter Jef Heivers.

De Risschotse Feesten ontstonden eigenlijk al in bescheiden vorm eind jaren zeventig, toen in de Olmenlei alle olmen gekapt werden door de olmenziekte. De brede dreef oogde toen heel kaal en triest. De buurt besloot zich te verenigen om samen aanspreekpunt voor de gemeente te kunnen zijn. Marcel Zagers kwam in de straat wonen en er werd een comité opgericht. Zo konden zaken op de agenda worden gezet zoals tv-distributie voor de wijk Risschot. Op riolering is het nog wachten.

"Indertijd hadden we in onze wijk ook nog kunstschilder Ludo Vorsselmans die elk jaar met Pasen een opendeurdag organiseerde. Er werd een cafeetje aan gekoppeld, en van het één kwam het ander. Zeker toen dankzij Jan, de brouwingenieur van de Trappisten die toen in onze wijk woonde, Extra van 't vat kon worden getapt met goedkeuring van de abt, kwamen heel veel mensen een Trappist drinken."

De Extra is er niet meer, omdat Jan naar Antwerpen verhuisde, maar de Risschotse Feesten blijven bruisen en gisten. "Op de stratenloop zaterdag was er bij de kinderen minder deelnemers dan gebruikelijk, waarschijnlijk door het slechte weer", zegt Jef Heivers. "Maar er waren wel 99 volwassen lopers. En we blijven nog heel het verlengde weekend feesten. Zo is er morgen, maandag, nog een wandeling voor Kom Op Tegen Kanker in samenwerking met de Natuurvrienden Zoersel. Er is ook een grote barbecue met animatie. Om 15u zorgt Rince Campinia voor Ierse dansen." 

De wijk Risschot droomt nog van wat speeltuigen op de Moemoe-speelweide, maar dat is moeilijk omdat de speelweide in agrarisch gebied ligt.

www.risschot.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio