Wind doet Triggerfinger even wachten op Gladiolen

Eerder op de avond was er in Olen nauwelijks windhinder Foto: mph

Wind doet Triggerfinger even wachten op Gladiolen

Print
Olen -

De grote tent van het muziekfestival Gladiolen in Olen werd vrijdagavond rond 23.30u even ontruimd door de opkomende wind. “Op dat ogenblik was er op die plek geen concert aan de gang zodat de tent niet vol stond”, weet burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V).

De ganse avond was het wat de wind betreft vrij rustig geweest in Olen maar toen het podium klaar gemaakt werd voor Triggerfinger namen de windstoten plots toe. “Dat was te merken aan de zijverankeringen van de tent”, zegt de burgemeester. “We hebben de mensen die in de tent waren dan gevraagd naar de open weide te gaan. Er zijn wat aanpassingen uitgevoerd waardoor de wind beter door de tent kon gaan. Na een twintigtal minuten was de situatie weer veilig genoeg om te hernemen. Ook de wind begon weer af te nemen.”

Met Triggerfinger werd een signaal afgesproken dat zou betekenen dat het concert moest stopgezet worden, maar dat bleek niet nodig te zijn. De rest van het programma werd normaal afgewerkt. Zaterdagochtend zit de crisis cel Gladiolen opnieuw samen.

“De verwachting is dat het fel blijft waaien tot in de late namiddag. Dat is het moment waarop de activiteiten op de weide opnieuw van start gaan. We verwachten voor het festival dan ook geen ernstige problemen meer.” In de dorpskern van Onze-Lieve-Vrouw Olen staat vanmiddag wel straatanimatie op het programma, maar daar komen geen grote tenten aan te pas.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio