Aangeboden door Efteling

© Efteling

Zo geniet je nog meer van je pretparkbezoek

Een dagje Efteling, met vrienden of met de (klein)kinderen, is sowieso een schot in de roos. Maar het kan altijd beter. Met deze tips in het achterhoofd haal je gegarandeerd nóg meer uit je pretparkbezoek. Maak je klaar voor een dag om niet snel te vergeten …

Mediahuis Brand Studio

Voorpret, thuis en in de auto

Dacht jij dat jouw bezoek aan de Efteling pas begint wanneer je door de toegangspoort wandelt? Dan zit je er flink naast. Om je kroost warm te maken, kan je de Efteling-bewoners een paar weken van tevoren alvast een magische persoonlijke video laten opsturen. Wil je met familie of vrienden komen, maar geraak je er niet uit wanneer? Dan kies je via een site als datumprikker.nl snel en eenvoudig een datum voor een dagje of weekendje Efteling.

Kaatsheuvel ligt niet voor iedereen om de hoek. Maar da’s geen probleem, want in de auto begint de pret pas echt. Terwijl je kinderen op de achterbank een van de Efteling-apps spelen of naar Efteling-filmpjes kijken op het YouTube-kanaal, breng jij met de Spotify-playlist Betoverende Efteling Melodieën iedereen alvast in de juiste stemming. Of zing allemaal uit volle borst mee met de Efteling Kids Radio of speel gezellig samen een spelletje Niemand weet, niemand weet … Plezier gegarandeerd, en voor je het weet sta je op de Efteling-parking.

Onmisbaar: de Efteling-app

Als er één app is die je absoluut moet installeren om ten volle van je parkbezoek te genieten, dan is het wel de enige echte Efteling-app, downloadbaar via de Play Store en Apples App Store. De app geeft je een handig overzicht van wat er in het park te beleven valt en via de interactieve plattegrond kom je alles te weten over je geliefde sprookjes, shows en attracties. Bewaar je favorieten en stippel zo uit wat je vandaag allemaal wil doen. En als je op je smartphone je gps aanzet, zie je zelfs hoever het stappen is naar de volgende attractie.

De Efteling-app toont precies hoe lang de wachtrijen zijn, en met de gratis Boarding Pass (zie verder) reserveer je via de app alvast je tijdslot voor de Python. Tickets online gekocht? Dan hoef je die niet te printen; laat ze gewoon scannen bij de ingang.

Timing is everything

In de Efteling ben je nooit alleen, maar … het is lang niet altijd even druk. Het pretpark is elke dag open, het hele jaar door, dus als je je bezoek een beetje oordeelkundig plant, tijdens een pedagogische studiedag van de kinderen bijvoorbeeld, kan je overal zo doorlopen. Op deze kalender zie je voor elke dag de openingstijden en de verwachte drukte (rustig, normaal of druk). En nog een gouden tip: in de eerste week van juli is het in België al vakantie, terwijl in Nederland de kinderen nog naar school moeten!

Ook in het park zelf hebben we een paar handige tips om de drukte te vermijden. Het klinkt misschien niet logisch, maar bewaar de populairste attracties tot het eind. Veel mensen reppen zich hier immers zo snel mogelijk naartoe, waardoor er later op dag minder volk is. En probeer het park ook eens in omgekeerde volgorde te bezoeken: begin helemaal achteraan in Ruigrijk of Reizenrijk in plaats van in het Sprookjesbos en wandel vanaf daar terug.

’s Zomers blijft de Efteling later open – tot 20 uur, en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 23 uur! – zodat je optimaal van je dag kan genieten. Wist je trouwens dat je in de Efteling kan ontbijten, om zo in alle vroegte aan je dag te beginnen? En dat je in sommige restaurants ook na sluitingstijd terechtkan? Wil je echt zeker zijn dat je alle attracties kan bezoeken, blijf dan gezellig overnachten in een van de hotelkamers, vakantiewoningen of appartementen rondom het park. Tot slot nog twee suggesties om je dag in stijl af te sluiten, vooraleer je moe maar voldaan weer huiswaarts keert … Geniet met volle teugen van Aquanura, en kom ogen en oren te kort in een spectaculair ballet van water, vuur, licht en muziek. Of laat je verwonderen door de fantastische familieshow CARO, vol humor, muziek en acrobatiek.

Laat je volledig onderdompelen

Vroeg of laat zal je toch op een attractie botsen waar je even moet wachten, daar valt weinig aan te doen. Maar wist je dat er een paar achterpoortjes zijn – letterlijk zelfs – om die wachtrij te omzeilen? De meeste bezoekers willen gezellig bij hun vrienden of familie in een attractie zitten. Logisch, toch? En daardoor zijn er af en toe lege zitjes, waar je via de single rider wachtrij je voordeel mee kan doen. Met de Boarding Pass kan je een tijdstip reserveren voor een halsbrekende rit in de Python zodat je, zelfs op drukke dagen, maximaal vijftien minuten in de wachtrij staat. En ben je als jong ouderpaar met je baby of peuter op pad, dan kan je dankzij babyswitch allebei van de topattracties genieten zonder twee keer te moeten aanschuiven.

Sta je uiteindelijk toch in een wachtrij, maak er dan het beste van. Eet een snack en sla een praatje met de mensen rondom jou. De tijd vliegt voorbij, want ook tijdens het aanschuiven is er van alles te zien. Bij sommige attracties, zoals Joris en de Draak, Baron 1898 en De Vliegende Hollander, is het wachten een belevenis op zich, zodat je al helemaal in de stemming komt. Voor je het weet, zit je boordevol adrenaline in je stoel, klaar om te beginnen gillen …