Gemeente zoekt deelnemers voor Litouwse Sportspelen

Print
Duffel -

Heel wat Litouwers, Esten en Letten die in de Benelux wonen of werken, meten zich op zaterdag 15 en zondag 16 juni in Duffel op de 14th Lithuanian Sports’ Games. Ook Duffelaars mogen deelnemen.

De Baltische deelnemers nemen het in verschillende sporten tegen elkaar op: basketbal, tennis, badminton, tafeltennis, schaken, dammen, atletiek, zwemmen, voetbal, volleybal, petanque en de familie-aflossingsrace. Het sportieve evenement vindt voor de derde keer in Duffel plaats.

“Nieuw dit jaar is dat Duffelaars ook mogen deelnemen aan dit sportweekend. Dé topper moet het zevenlandentoernooi worden in het voetbal en in het basketbal. Ploegen uit Litouwen, Estland, Letland, Nederland, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk en Duffel (België dus) zullen het tegen elkaar opnemen”, zegt burgemeester Sofie Joosen (N-VA).

Spelers gezocht

“We zijn nog op zoek naar Duffelaars die een voetbal- of basketbalploeg willen vormen om het dan op te nemen tegen het internationale gezelschap. Een basketbalploeg bestaat uit vier spelers: de wedstrijden worden drie tegen drie gespeeld op een half veld. Voor het voetbal zoeken we een ploeg van elf spelers die zeven tegen zeven op een half voetbalveld spelen.”

Duffelaars kunnen zich ook voor de andere sporttakken inschrijven. De minimumleeftijd bedraagt dertien jaar. Het inschrijvingsgeld bedraagt 11 euro per persoon, te betalen op de dag zelf aan de Litouwse organisatie. Inschrijven kan tot en met woensdag 12 juni. Het evenement vindt plaats in het gemeentelijk sportcentrum aan de Rooienberg in Duffel. De wedstrijden gaan van start om 10u.

www.duffel.be/litouwse_spelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio