Man biedt kinderen snoepjes aan: politie houdt oogje in het zeil maar zegt dat er geen reden tot paniek is

Print
Zwijndrecht -

De politie van Zwijndrecht houdt sinds eind deze week een extra oogje in het zeil aan de schoolomgevingen in de gemeente. Er kwam via de directie van één van de scholen melding van verdacht gedrag. Een man zou een kind benaderd hebben met snoep. “Er is voor alle duidelijk geen reden tot paniek”, aldus Werner Fabré van politie Zwijndrecht. De zaak wordt onderzocht.

Basisscholen Het Laar en De Krinkel stuurden deze week een melding naar alle ouders om extra waakzaam te zijn. Er wordt gevraagd om met de kinderen te spreken over het feit dat ze nooit met een vreemde mogen meegaan. “Doe dit op het niveau van je kind en zonder paniek te zaaien”, aldus Elke de Ruijter, waarnemend directeur, in het bericht.

Aanleiding van het bericht is een man die zich vreemd gedroeg. “In totaal kregen we twee meldingen van vreemde handelingen”, bevestigt Werner Fabré van de Zwijndrechtse politie. “Daarom hebben we alle begeleiders, die sowieso aanwezig zijn aan het begin en het einde van de schooluren, gevraagd een oogje in het zeil te houden. Naar aanleiding van de melding houden we ook extra discreet toezicht.”

“Er is helaas iets fout gelopen bij de communicatie van de scholen uit”, aldus Fabré. “Zij dachten dat de politie akkoord ging met een oproep naar de ouders toe, maar dat hadden wij niet gevraagd. Door dat bericht ontstaat er nu mogelijk bij de ouders een paniekreactie. Vandaar dat we nog eens willen duidelijk stellen dat er geen reden is tot paniek. We nemen de zaak zeker ernstig en onderzoeken wat er aan de hand is.”

Man biedt kinderen snoepjes aan: politie houdt oogje in het zeil maar zegt dat er geen reden tot paniek is
Het bericht dat alle ouders toegestuurd kregen. Foto: rr
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio