© Provincie Antwerpen

Plannen voor ontbrekende schakel op fietsostrade Antwerpen-Mechelen-Brussel klaar

Binnenkort in een ruk met de fiets van Antwerpen naar Brussel

De provincie Antwerpen werkt aan de ontbrekende schakel tussen het station van Mechelen en de grens met Zemst, op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen-Brussel. De plannen zijn klaar en worden op woensdag 19 juni aan het publiek voorgesteld.

Marie Fabri

De fietsostrade van Antwerpen-Berchem naar Mechelen is al vlot te berijden. Maar in het deel tussen Mechelen en Brussel ontbreekt er nog een stuk. Op het traject tussen Mechelen en Zemst moet er nog een fietsweg komen van ongeveer 2 kilometer lang en 4 meter breed. Studiebureau Evolta heeft de plannen nu klaar en stelt ze voor aan het publiek. Op woensdag 19 juni 2019, tussen 17 en 20 uur kan je in het stadhuis van Mechelen de ontwerpplannen inkijken.

“Dit inkijkmoment dient niet alleen om de mensen te informeren maar ook om hen de kans te geven hun ideeën met ons te delen. We hopen zo meer draagvlak te creëren voor de werken en te vermijden dat de buurtbewoners zich ertegen zouden verzetten. Pas als we hun input hebben kunnen verwerken in onze plannen, kunnen we een vergunning aanvragen. De werken zullen dus zeker niet voor 2020 van start gaan”, aldus Faye Van Impe, woordvoerster gedeputeerden voor Mobiliteit.

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen