Slotfeest voor 900ste verjaardag: worden Berendrecht en Zandvliet Sterrendorpen?

Dit jaar bestaan Berendrecht en Zandvliet 900 jaar. Het slotfeest gaat door op pinkstermaandag. Tegen dan moeten de polderdorpen de opdrachten die ze kregen van televisiegezicht Sieg De Doncker hebben uitgevoerd. Als dat lukt, worden Berendrecht en Zandvliet Sterrendorpen.

evdw

Zo moet er een stoet komen die minstens 900 meter aflegt met negen herkenbare verenigingen uit de dorpen, met muziek en beweging en een praalwagen. Minstens 900 kinderen moeten dansen op de muziek van een zelfgemaakt lied met op het podium een koor van minstens negen zangers. Er moeten ook originele koekjes worden gemaakt, waarvan er ten minste 900 worden uitgedeeld tijdens het slotfeest. Een vierde uitdaging bestaat erin om tegen maandag een krantje te maken van minstens twintig pagina’s en in minstens negenhonderd exemplaren, over verleden, heden en toekomst van de polderdorpen. In het najaar wordt een groot nieuw kunstwerk onthuld als aandenken aan de 900ste verjaardag van Berendrecht. Onder de sokkel van dat kunstwerk komt er een tijdcapsule. Tegen het slotfeest moeten er ten minste 900 tekstjes, tekeningen, documenten en foto’s worden verzameld als aandenken van het 900-jarig bestaan.

Centrum van het feest is het Armenstraatje in Zandvliet. De verjaardagsstoet vertrekt om 14u aan de Botermarkt. Om 14.30u onthult Sieg De Doncker de behaalde sterren en start de kinderanimatie.

www.sterrenvandepolder.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio