Kater Tijger al twee weken vermist na autoritje met de buurvrouw

Tijger heeft drie witte pootjes. Foto: Facebook

Kater Tijger al twee weken vermist na autoritje met de buurvrouw

Print
Heist-op-den-Berg -

Op Facebook circuleert een oproep om in de buurt van Heist-op-den-Berg mee te zoeken naar de 10-jarige kater Tijger. De poes reed twee weken geleden per ongeluk mee met de buurvrouw van de eigenares en sprong aan een tankstation op de Liersesteenweg uit de wagen. Intussen is hij nog steeds zoek.

“Tijger heeft de slechte gewoonte om lekker te liggen snoezen in de auto van de buren. Blijkbaar heeft een buurvrouw hem per ongeluk meegenomen in de wagen en is hij aan de boekenwinkel-tankstation op de Liersesteenweg in Heist-op-den-berg eruit gesprongen. Baasje A., die geen Facebook heeft, is op haar fiets overal gaan zoeken, maar heeft hem niet meer gevonden”, luidt de oproep.

Het verhaal van Tijger is geen alleenstaand geval. In 2013 haalde katin Stanske uit Leest (Mechelen) nog uw krant nadat ze liefst 400 kilometer had meegereden met de vrachtwagen van haar baasje. Ze was thuis ongemerkt in de laadruimte geklommen, geraakte nadien vermist in Oostende en legde de terugweg op miraculeuze wijze af op de achteras van het voertuig.

Hoewel eerder zeldzaam, komen er af en toe ook bij Dierenbescherming Mechelen dieren binnen die een onbedoelde rit achter de rug hebben. Toevallig vangen ze er nu wel net een kitten op die per abuis meereed onder de motorkap. “Dit weekend wordt het diertje geadopteerd en mag het naar een nieuwe thuis vertrekken”, zegt Tessa Mertens van de Dierenbescherming.

In Heist-op-den-Berg wordt Tijger intussen nog steeds erg gemist. Hij valt te herkennen aan zijn drie witte pootjes en het stukje dat ontbreekt uit zijn rechtse oor.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio