© JAA

Vijverlaan en Vraagheideweg krijgen in oktober eindelijk asfalt

De Vijverlaan en Vraagheideweg in de voormalige weekendzone Kotsbos worden in oktober of november nog geasfalteerd.

jaa

Dat zegt schepen van Openbare Werken Peter Mendonck (N-VA), die het dossier nog deze maand voorlegt aan de gemeenteraad. Die trekt 170.000 euro uit om de puttenwegen voorgoed weg te werken.

De problematiek van Kotsbos is bekend. Vroeger was dit een zogenaamde weekendzone. Dat veranderde zo’n vijftien jaar geleden. Toen kregen de zowat 250 gezinnen van toenmalig minister Dirk Van Mechelen (Open Vld) op aandringen van de gemeente ‘beperkt woonrecht’. Maar wegverharding kwam er tot dusver alleen in enkele toegangswegen en een stukje van de Vijverlaan.

De rest van de bewoners zit bij de minste regenbui in het slijk en rijdt z’n auto kapot in de met diepe putten bezaaide wegeltjes. Vorige winter leidde dat nog tot penibele situaties. “Het einde van die ellende is in zicht”, belooft Mendonck. “De schop gaat dit najaar in de grond. De problematiek van de omlegging van de Kotsbosloop wordt later bekeken. Om de waterhuishouding niet te ontregelen, voorzien we met toestemming van de provincie greppels langs de nieuwe verharde wegen om het regenwater op te vangen en in de bodem te laten dringen.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio