Sam Bettens geeft eerste tv-interview als man: “Ik voel me fantastisch”

Foto: NPO1

Sam Bettens geeft eerste tv-interview als man: “Ik voel me fantastisch”

Print

Sam Bettens heeft zijn eerste tv-interview gegeven sinds hij als man door het leven gaat, en niet langer als Sarah. Dat deed de zanger van K’s Choice in het Nederlandse programma M. “Ik voel me fantastisch”, zei Sam er. “Ik heb alleen maar goede reacties gekregen.”

Sam Bettens geeft eerste tv-interview als man: “Ik voel me fantastisch”

Op 18 mei van dit jaar maakte - toen nog - Sarah Bettens bekend niet langer als vrouw door het leven te willen gaan. De transitie was al ingezet, klonk het in interviews met De Standaard en Studio Brussel, en sindsdien worden we via een vlog op de hoogte gehouden van de transitie van Sarah naar Sam Bettens

Donderdagavond gaf de zanger van K’s Choice voor het eerst een tv-interview sinds hij als man door het leven gaat. Dat gebeurde in M, een programma op de Nederlandse tv-zender NPO1.

Met een kamerbrede glimlach zat Sam (46) aan de tafel van presentatrice Margriet van der Linden. Aan zijn stem was nog niet veel verschil te horen en ook aan zijn gezicht was nog niet bijster veel verandering merkbaar.

Spannend

“Ik herinner me nog goed hoe spannend het was toen de interviews zouden verschijnen”, aldus Bettens. Hij was toen ver weg in Californië, waar hij met zijn vrouw en kinderen woont. “Toen ik ’s avonds ging slapen, werd het bijna ochtend in België. Ik wist dat alles ontploft zou zijn wanneer ik opstond.”

Gelukkig waren de reacties die hij kreeg onverdeeld positief. “Ik heb van overal goede reacties gekregen. Van de media, van familie, van collega’s en zelfs van vrienden die ik al heel lang niet meer gehoord heb.”

Nieuw project

Het grootste obstakel dat overblijft is zijn stem, waarvan hij niet weet hoe ze na de transitie zal klinken. “Daar ben ik heel benieuwd naar”, zegt hij. “Het is afwachten. Ik ben met een nieuw project bezig waar we net alles voor opgenomen hadden, ook mijn zang, toen ik met het nieuws kwam. De mannen reageerden gelukkig geweldig en waren enthousiast over alles wat we ermee zouden kunnen doen. Live mijn stem als vrouw laten horen en er dan als man overheen zingen bijvoorbeeld.”

Momenteel voelt Bettens zich geweldig, zei hij. “Alle obstakels zijn weg. Ik voel me fantastisch en ongeduldig, want fysiek is er nog niets gebeurd. Ik voel dat ik de filter die ik als vrouw had mag laten wegvallen, en dat voelt echt als vrijheid aan.”

bekijk ook

Sarah Bettens gaat voortaan door het leven als Sam: “Al één maand bezig met medicatie”

Nu in het nieuws