© ram

Event Catering Bevers verkoopt nu ook vegetarische snacks

Wie op een evenement of festival graag iets vegetarisch eet, kan voortaan de vegetarische frikandel van Event Catering Bevers uit Rijkevorsel bestellen. De smaak verschilt nauwelijks van een exemplaar met vlees.

ram

Het bedrijf uit Rijkevorsel werkt al drie jaar samen met slagerij Carmans uit Beringen voor een aantal producten. Flexitarian Bastards is een dochteronderneming van Carmans en komt bij in de samenwerking. “We merken dat vooral bij jongeren de vraag naar vegetarische snacks groeit”, zegt COO Jaak Francken van Events Catering Bevers. “Er zijn ook steeds meer flexitariërs, mensen die een dag per week geen vlees eten.

Op Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d’Huez hadden we al het ‘prototype’ van de vegetarische frikandel op de kaart staan. Intussen is die nog verbeterd en heeft meer voedingswaarde. Met 70 calorieën telt de vegetarische variant een kwart van het aantal dat in een gewone frikandel zit. Een ander verschil is dat er 0,5 gram plantaardig vet in zit tegenover 8 gram dierlijk vet. De smaken liggen heel dicht bij elkaar in de buurt. We hebben ze getest met personen die ze allebei blind proefden. Het was niet altijd evident om de vegetarische frikandel eruit te halen. De bedoeling is om via Flexitarian Bastards nog meer vegetarische snacks en zelfs charcuterie voor op de pizza in het aanbod te krijgen. Hun logo wordt mee onze wagens gezet.”

MEER OVER Bedrijven Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio