’t Volderke wuift vrijwilligers Vriendenkring uit

De leden van de Vriendenkring ontvingen geschenkenen bloemen. Foto: Jean Eykmans

’t Volderke wuift vrijwilligers Vriendenkring uit

Print
Meerhout -

Tijdens de jaarlijkse barbecue wuifden bewoners, directie en personeel de laatste leden van de Vriendenkring van ’t Volderke uit Meerhout uit. Aan beide kanten klonken bij het afscheid woorden van dank.

De vzw ’t Volderke opende dertig jaar geleden in Genepas de deuren. Dat gebeurde om tegemoet te komen aan de behoefte aan opvang en woongelegenheid voor volwassenen met een ernstige fysieke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel. Vanaf de eerste dag verenigde zich een groep vrijwilligers die allerlei activiteiten organiseerde om geld in het laatje te brengen. “En of dat gelukt is”, zegt huidig directeur Wim Verbist. “Spaghettidagen, het jaarlijkse teerfeest, geen inspanning was voor hen te veel. Met de opbrengst sprong de Vriendenkring bij als er materiaal aangekocht moest worden of herstellingen moesten worden uitgevoerd. We kunnen hen daarvoor nooit genoeg bedanken.”

De Vriendenkring besliste noodgedwongen om haar werking stop te zetten. “Onze leden worden te oud en jonge mensen zien we niet komen. We blikken terug op dertig mooie jaren. Het was vaak hard werken, maar de vriendschap en genegenheid die we terugkregen van de bewoners en het personeel maakte alles goed”, zegt een van de laatste leden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio