© Photo News

Koning verlengt opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte

Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) verlengd, precies een week nadat ze daarmee begonnen zijn. Dat maakt het Paleis bekend nadat de twee een eerste keer verslag waren komen uitbrengen van hun vorderingen. Dadelijk geven ze meer uitleg op een persconferentie.

Guy Stevens

Precies een week geleden, op donderdag 30 mei, had koning Filip na alle partijvoorzitters Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) uitgenodigd op het koninklijk paleis in Laken. Hij benoemde de twee tot informateurs voor het vormen van een federale regering. Die formatie leek immers een erg moeilijke bevalling te worden na de verkiezingen op zondag 26 mei, toen Vlaanderen erg rechts stemde en Wallonië heel links.

Informateurs Reynders en Vande Lanotte brachten donderdag om 14 uur een eerste keer verslag uit van hun vorderingen bij de koning. Die besliste daarop meteen om hun opdracht te verlengen. Op 17 juni zullen zij een volgende keer verslag uitbrengen. “Zij zullen er verder voor ijveren om de spoedige vorming van een federale regering mogelijk te maken”, klinkt het bij het paleis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER