Zo haal je trendkleur koraalrood in huis

Foto: Shutterstock

Interieur

Zo haal je trendkleur koraalrood in huis

Print

De Kleur van het Jaar. Met deze eer is koraalrood dit jaar gaan lopen, waardoor de zachtmoedige kleur zowel in het modebeeld, in het interieurlandschap als in de cosmetische wereld als dominante factor alle aandacht opeist.

Warmte, passie en glamour. Volgens kleurexperten werkt rood activerend. Het zorgt voor warmte in huis, het stimuleert de passie en de motivatie en het triggert de emoties. Kortom, rood laat je niet onberoerd. Wanden en plafonds in een koraalrode kleur zorgen er bovendien voor dat een ruimte optisch groter lijkt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by United Fabrics (@unitedfabrics) on

In combinatie met? Wit, beige of zandkleur matcht perfect met flink wat kleuren, zowel levendige als zachte kleuren, en dat geldt ook voor koraalrood. Combineer je het met grijze of groene tinten dan creëer je rust. Mag het gerust knallen, kies dan voor donkerblauw en koraalrood. Een match made in …

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bontempo Maceió (@bontempomaceio) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hillhouse Naturals (@hillhousenaturalsfarm) on

Soorten koraalrood? Koraalrood valt het gemakkelijkst te definiëren als een mix tussen rood en roze. Bepaalde tinten leunen dichter aan bij poederroze, andere bij oranje, rood of roestkleur. Wat er ook van zij, de kleur is populairder dan ooit, in alle mogelijke variaties.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy DiLamarra (@sundayshopla) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clement Browne (@clement_browne) on

Shopping? Hanglamp - 119 euro - Muuto, effen kussen - 10,99 euro - Maisons du Monde, stoel met houten poten - 69,99 euro - Maisons du Monde, stoel met metalen poten - 455 euro - Hay, tafel - 1750 euro - Normann Copenhagen, zitbank - 2995 euro - Muuto, barstoel - 340 euro - Pastoe en kast - 239,60 euro - Ikea

Zo haal je trendkleur koraalrood in huis
NIET TE MISSEN