Uitbreken dolomiet op centraal plein aan inkom De Schorre kost 240.000 euro

Het centrale plein aan de inkom ziet er na de werken zo uit. Foto: Ars Horti

Uitbreken dolomiet op centraal plein aan inkom De Schorre kost 240.000 euro

Print
Boom -

Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werken aan het centrale plein aan de inkom in De Schorre afgerond tegen vrijdag 21 juni.

Het plein vormt in alle richtingen de toegang tot De Schorre, als u de hoofdingang en trappenpartij via de Schommelei neemt om De Schorre in te gaan. Door de werken is het hele plein afgesloten en moet u te voet of met de fiets een stukje rond om de lange brug over de vijver richting congrescentrum De Pitte te nemen om dit hoofdgebouw te bereiken. De omleiding geldt ook dit weekend met Schorremorrie (9 juni) en de Plantendag (10 juni).

“De huidige verharding in dolomiet zorgt voor sterke stofhinder en is onvoldoende stevig zodat al snel putten en dus ook plasvorming optreedt. De hele vlakte wordt heringericht met brede paden in natuurkleurig asfalt. Uitbreidingsstroken worden uitgevoerd in kasseien met grasvoegen en diverse grasvlakken zorgen voor een groenere en natuurlijkere zone”, legt Kathleen Vandendriessche voor De Schorre uit.

De aannemer – nv Hens – voert de plannen getekend door studiebureau Ars Horti uit. De geschatte kostprijs van de ingreep bedraagt zo’n 240.000 euro.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio