Tommorrowland

Buurt versiert 24 m² grote Tomorrowlandvlag en verkoopt ze voor goed doel

Tomorrowland vlag wordt versierd en later verkocht voor Kom op tegen Kanker. Foto: JB

Buurt versiert 24 m² grote Tomorrowlandvlag en verkoopt ze voor goed doel

Print
Boom -

Marina Verschragen uit Boom versiert samen met haar kinderen en kleinkinderen een levensgrote vlag van Tomorrowland. De vlag wordt namens de buurt per opbod verkocht voor Kom op tegen Kanker.

“Een buurvrouw is begin dit jaar aan kanker overleden”, legt de bewoonster van de Nachtegaalstraat 95 uit. “Ook ik heb met deze vreselijke ziekte te maken gehad, zoals zovelen. In naam van hen doen we deze inspanning. Eerst dacht ik zelf een vlag te ontwerpen maar een gunstige wind bracht een levensechte van Tomorrowland tot bij mij. Sinds begin april zijn we bezig met het knippen en naaien van zelf geknipte bloemetjes op deze vlag die 6 x 4 meter meet.”

Verschragen krijgt daarbij de hulp van kinderen uit haar buurt en de eigen kleinkinderen Yoica (13) en Yente (12). “Het is Yente die vijf jaar geleden vroeg om iets voor de TML-gangers te doen. Bij de inkom van de camping liet ze de voorbijgangers op een wereldkaart handtekeningen aanbrengen”, vertelt ze. De jaren nadien maakten ze duizenden bloemetjes en armbandjes om uit te delen. Hoe de TML-vlag namens de buren per opbod verkocht wordt, wordt nog verder besproken met de organisatie achter Tomorrowland. Stof, overschotjes breiwol en lintjes zijn bij Marina Verschragen welkom.