© JHS

Treinverkeer ondervindt komend weekend hinder door plaatsen spoorbruggen in Antwerpen

In het kader van de Oosterweelverbinding in Antwerpen wordt tijdens het pinksterweekend gewerkt aan de spoorwegbermen aan het Albertkanaal. Dat meldt Lantis, de voormalige Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). Onder de bermen worden in de loop van de Oosterweelwerken de Kanaaltunnels aangelegd die onder het kanaal door gaan en aangezien dat de stabiliteit van de bermen in gevaar zou brengen, worden ze nu al preventief vervangen door verschillende spoorbruggen.

Door de werken aan de spoorwegbermen zal er van 8 tot 10 juni geen spoorverkeer mogelijk zijn op lijn 25. Er wordt een omleiding voorzien voor het internationaal treinverkeer dat er normaal van en naar Nederland rijdt, met volgens Lantis beperkte hinder tot gevolg. Ook de straten langs de werfzones aan beide zijden van het Albertkanaal worden tijdelijk afgesloten, maar telkens zal er een lokale omleiding worden voorzien.

LEES OOK. Huzarenstukje aan de Ring: zo worden bruggen onder de spoorlijnen geschoven

De Kanaaltunnels moeten in de toekomst, in combinatie met een nieuwe Scheldetunnel, het noordelijke deel van de Antwerpse Ring eindelijk vervolledigen en zo het verkeer beter spreiden, om de verkeersdruk op het zuidelijke deel (met de Kennedytunnel) te doen afnemen. Onder meer aan het ontwerp van de Scheldetunnel werd de voorbije maanden nog volop gesleuteld, maar om tijdig klaar te zijn voor de aanleg van de Kanaaltunnels worden nu dus al voorbereidende werken uitgevoerd.

Dit weekend worden twee nieuw gebouwde spoorbruggen ingeschoven op lijn 25 om later de Kanaaltunnels met de zogenaamde “cut-and-cover” methode te kunnen aanleggen. Eind juni volgt nog eens hetzelfde proces voor lijn L27A. Nog later is lijn 12 aan de beurt, maar die zal zes maanden buiten dienst moeten worden gesteld omdat de bruggen er ter plaatse moeten worden gebouwd.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring