Nieuwe hotspot Taste M opent: “Wij gaan niet voor de sterren, maar voor de pluimen”

Taste M bestaat onder andere uit evenementenruimte The Chapel en gastro-rotisserie The Chick. Foto: Sven Van Haezendonck

Nieuwe hotspot Taste M opent: “Wij gaan niet voor de sterren, maar voor de pluimen”

Print
Mechelen -

Na anderhalf jaar verbouwen, opent donderdag Taste M. In deze nieuwe hotspot in hartje Mechelen huizen drie concepten: gastro-rotisserie The Chick, wijn- en kaasbar The Cellar en de multifunctionele evenementenruimte The Chapel.

Enkele enthousiaste ondernemers sloegen de handen in elkaar om van een monumentale site op het Sint-Romboutskerkhof een pareltje te maken. De voormalige congregatiekapel of The Chapel, uitgerust met de modernste audiovisuele apparatuur, is te huur voor evenementen. “De kaasmeesters van de familie Schockaert organiseren hier ook hun degustaties voor grotere groepen”, zegt Wim Voss van Taste M.

In de middeleeuwse kelder, die rechtstreeks toegankelijk is, opent donderdag speak easy wijn- en kaasbar The Cellar. “Wij hebben 250 wijnen op de kaart die klanten vanaf 15 euro kunnen combineren met een bordje kaas”, zegt Elsje Van den Bogaert. Tegen midden juli heeft Schockaert er ook cellen staan om kazen in te laten rijpen. The Cellar is donderdag (17u tot 0u), vrijdag (17u tot 1u) en zaterdag (13u tot 1u) open.

Nieuwe hotspot Taste M opent: “Wij gaan niet voor de sterren, maar voor de pluimen”
Een van de ruimtes van restaurant The Chick. Foto: Sven Van Haezendonck

Volgende week donderdag 13 juni zwaait The Chick de deuren open in de knap verbouwde meesterwoning. Op het menu zorgvuldig geselecteerd gevogelte uit Frans Baskenland. “Wij gaan niet voor de sterren, maar voor de pluimen”, geeft Mehdi Mathlouthi aan. Om rustig in te lopen, biedt de gastro-rotisserie tijdelijk voor 48 euro een suggestiemenu aan. “De eerste twee weken zijn we van dinsdag tot en met zaterdag voorlopig alleen ’s avonds open van 18u tot 22u”, klinkt het.

http://tastem.be

Tips om te Doen!