© ram

Mantelzorgers ontmoeten elkaar in ‘Den Erdbissem’

In woonzorgcentrum Stede Akkers wordt voortaan elke maand het praatcafé ‘Den Erdbissem’ ingericht voor mantelzorgers. Het stadsbestuur wil werk maken van een breed regionaal mantelzorgbeleid.

ram

“Het praatcafé is een ontmoetingsplek waar ook plaats is voor ontspanning en informatie”, zegt schepen van Zorg Roger Van Aperen (N-VA). “Door de aard en intensiteit van hun taak lopen mantelzorgers een verhoogd risico op overbelasting en uitputting. In een rondvraag gaven ze aan dat het moeilijk is om lotgenoten te vinden en de nodige informatie. Met de zogenaamde mantelzorghub willen we hen samenbrengen om naar hen te luisteren en de nodige ondersteuning te bieden.”

Er zijn 23 mantelzorgcafés in Vlaanderen. Melly Haest uit Minderhout is al meer dan tien jaar mantelzorger voor haar man, die parkinson heeft. “Ik heb zelf moeten uitzoeken welke tegemoetkomingen er zijn. Een maandelijkse ontmoetingsplek is daarom een goede zaak.”

Ook Rene De Vry uit Minderhout staat achter het concept. “Mijn vrouw heeft alzheimer. Er komen als mantelzorger veel onverwachte dingen op je af waar je nooit aan gedacht hebt. Mensen samenbrengen kan daarbij helpen.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio