Deze vijf nieuwigheden op de Sinksenfoor zijn niet te missen

Foto: Patrick De Roo

Deze vijf nieuwigheden op de Sinksenfoor zijn niet te missen

Print
Antwerpen / Borgerhout -

Van smoutebollen smikkelen en van rollercoasters roetsjen, of misschien best in omgekeerde volgorde. De Sinksenfoor is momenteel in volle opbouw om u zaterdag voor de vijfde keer op rij op Spoor Oost te ontvangen. Er zijn ook vijf nieuwigheden dit jaar. “We moeten onszelf constant heruitvinden”, klinkt het. Bekijk hier onze lijst van de nieuwe attracties én een plattegrond van de hele Sinksenfoor.

(Lees verder onder de plattegrond)

De Sinksenfoor loopt dit jaar van 8 juni tot 7 juli. “Omdat Pinksteren zo laat valt dit jaar en de foor dan altijd begint, hebben we nu minder tijd dan anders. Maar we rekenen erop dat er evenveel bezoekers zullen komen”, zegt Vincent Delforge (48), uitbater van het smoutenbollenkraam.

Deze vijf nieuwigheden op de Sinksenfoor zijn niet te missen
Vincent Delforge (48), uitbater van het smoutenbollenkraam. “Doorheen de jaren is Spoor Oost steeds bekender geworden.” Foto: Jan Van der Perre

Het is de vijfde editie op de oude spoorwegsite Spoor Oost en dus een soort jubileum. “De mensen wisten vijf jaar geleden Spoor Oost niet eens liggen, zelfs de rasechte Antwerpenaren niet”, zegt Delforge. “Maar doorheen de jaren is de plaats steeds bekender geworden.”

143 attracties

Er zullen zo’n 143 attracties zijn op de Sinksenfoor. Met vijf nieuwe erbij zouden dat er meer dan ooit tevoren zijn. “We gaan als Sinksenfoor ook steeds mee met de noden van de tijd. We moeten onszelf constant heruitvinden”, vertelt Delforge. “Vijfentwintig jaar geleden was het bijvoorbeeld niet denkbaar dat er cafés op een kermis stonden. Nu hebben we met de King Kong Bar weer een nieuw kermiscafé.”

Er zijn zoals elk jaar enkele speciale dagen opgenomen in het programma. “Elke woensdag hebben we tussen 15u en 18u een kindernamiddag met onder meer schminkstanden”, zegt Delforge. “Telkens in een bepaald thema, zoals de superhelden van Marvel. Er is ook een dag voor de mindervaliden. En we sluiten af met onze ‘Big Bang-dag’ met kortingen. ”


Dit zijn de vijf nieuwigheden op de Sinksenfoor

1. Top of the World

(5 euro, 6 minuten)

Deze vijf nieuwigheden op de Sinksenfoor zijn niet te missen
Dé blikvanger van dit jaar: de zestig meter hoge Top of the World, hier in opbouw. Een erg hoge, maar rustige attractie. “Je doet het vooral voor het panoramische zicht op de stad.” Foto: Jan Van der Perre

De blikvanger dit jaar is Top of the World, een toren van zestig meter hoog met uitstekende armen. Aan die armen hangen twintig bakjes, telkens voor twee personen. “Het is geen vrije val”, zeggen zaakvoerders Angelino De Poorter (43) en Jim Baudet (27). “Heel de familie kan erop, toch iedereen die groter is dan 120 centimeter. Top of the World draait rustig rond en stijgt en zakt wat. Je doet het vooral voor het panoramische zicht op de stad.”

BEKIJK OOK: Nieuwe attractie Top of the World op Sinksenfoor niet voor watjes


2. King Kong Bar

(pintje: 2,5 euro)

Deze vijf nieuwigheden op de Sinksenfoor zijn niet te missen
Alexandre Dotremont en Nathalie Truyen bij hun King Kong Bar. Foto: Jan Van der Perre

De King Kong Bar is een ruim café met een dito terras en zelfs een heuse bovenverdieping. “”Mensen komen niet alleen voor de attracties naar een kermis, maar ook voor de gezelligheid”, weet Nathalie Truyen (41), samen met man Alexandre Dotremont (41) zaakvoerder van de King Kong Bar. “Tijdens een lang bezoek willen ze af en toe even pauzeren. Wij hebben een ruime keuze aan cocktails, bieren, softdrinks of koffie.”


3. Tiki Party

(5 euro, 4 minuten)

Deze vijf nieuwigheden op de Sinksenfoor zijn niet te missen
De Tiki Party van Keilly Simon: “Het gaat heel snel.” Foto: Jan Van der Perre

Volg even mee. Het hele gevaarte draait rond, terwijl twee platformen nog eens afzonderlijk roteren én u nog eens per vier stoelen draait. Kortom, een van die typische attracties waarvan u al kriebels in de buik krijgt door er naar te kijken. Dat is de nieuwe Tiki Party in Hawaii-thema. “Het gaat heel snel”, zegt zaakvoerder Keilly Simon (27). “Maar je blijft wel per vier stoelen dicht bij elkaar, goed voor vrienden en familie dus.”


4. River Rafting

(5 euro, 4 minuten)

Deze vijf nieuwigheden op de Sinksenfoor zijn niet te missen
De nieuwe waterbaan River Rafting. Er moet alleen nog water in. “We hopen op goed weer!” Foto: Jan Van der Perre

“De River Rafting is zoals een waterbaan”, vertelt zaakvoerder René Bufkens (36), die er zijn rollercoaster voor inruilde. “Net als met de bekende boomstammetjes maak je een grote ‘splash’, maar je zit hier in ronde bootjes. Alsof je aan rafting doet op een rivier. We hopen op goed weer!”


5. Walking Dead

(4 euro, 3 minuten)

Deze vijf nieuwigheden op de Sinksenfoor zijn niet te missen
Het nagelnieuwe spookhuis Walking Dead in opbouw. Foto: Jan Van der Perre

Wie nog eens een doodeerlijk spookhuis zoals weleer wil beleven, kan vanaf terecht in het nagelnieuwe Walking Dead. “Je zit niet in een karretje, maar je loopt door het spookhuis”, vertelt zaakvoerder Roger Vanbesien (46). “Je moet niet verwachten dat het veel te eng is. Kinderen vanaf drie jaar mogen mee binnen op mijn familie attractie.”

Tips om te Doen!