Jolien (13) en Arne (19) vormen letterlijk gouden team op Belgisch kampioenschap gymnastiek

Print

Jolien Witvrouwen en Arne De Smet met hun beker. Foto: rr

Zandhoven / Kapellen / Zoersel - Jolien Witvrouwen (13) uit Viersel en haar onderpartner Arne Desmedt (19) uit Lille zijn Belgisch kampioen acrogym geworden in Libramont. Een uitzonderlijke prestatie, want Jolien begon pas drie jaar geleden met acrogym.

Beide gymnasten zijn lid van The Sky is the limit uit Zoersel en Artgym Kapellen. Ze vormen een mixed pair en wonnen goud bij de B-Senioren, omdat Jolien nog geen veertien jaar is. Vanaf volgend seizoen mogen ze starten bij de A-senioren, waarbij ze zich ook kunnen kwalificeren voor Europese wedstrijden.

Jolien studeert aan Sint-Calasanz in Nijlen en traint minimum vijftien uren per week, en dat zonder speciaal topsportstatuut. Als lid van The sky is the limit werden ze vorige week nog gehuldigd bij de sportkampioenen van Zoersel.

De prestatie is zeer uitzonderlijk, omdat Jolien nog maar aan haar derde seizoen bezig is. Tevoren deed ze alleen wat turnen en dansen. Nu droomt ze ervan om ooit ons land op de Olympische Spelen te vertegenwoordigen. Momenteel is acrogym nog geen olympische discipline, maar dat zit er aan te komen.

Jolien werd als bij toeval 'ontdekt'. Ze is pezig van gestel en de kleinste van de klas, allemaal troeven voor een acrogymnaste.  

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio