Nieuw onderzoek: zelfs 25 kopjes koffie per dag niet schadelijk voor het hart

Fit & Gezond

Nieuw onderzoek: zelfs 25 kopjes koffie per dag niet schadelijk voor het hart

Print

Een kopje koffie kan heerlijk smaken. Twee en meer ook, al wordt het al jaren afgeraden om te veel koffie te drinken. Slecht voor het hart. Maar een nieuw Brits onderzoek stelt mensen die elke dag sloten koffie naar binnen werken, nu gerust.

Een door de British Heart Foundation gefinancierde studie heeft uitgewezen dat veel koffie drinken niet schadelijker is voor het hart dan maar een of twee kopjes per dag. Onderzoekers weerleggen met de studie alle eerdere waarschuwingen dat te veel cafeïne slecht is voor hart en bloedvaten en de kans op een hartaanval of beroerte vergroot.

De wetenschappers van de Queen Mary University in Londen zeggen nu zelfs dat het drinken van 5 tot zelfs 25 kopjes per dag niet slechter is voor de slagaders dan minder dan een kop per dag drinken.

Ze baseren zich daarvoor op onderzoek bij meer dan 8.000 Britten. Onderzoekers ontdekten dat zelfs wie tot 25 kopjes per dag drinkt, niet meer verstijfde slagaders heeft dan wie minder dan één kop drinkt. De invloed van koffie op de slagaders is met andere woorden zo goed als nihil, aldus nog het onderzoek.

NIET TE MISSEN