Verken het Albertkanaal met de milieuboot

Foto: katrijn van giel

Verken het Albertkanaal met de milieuboot

Print
Brecht -

De milieuboot op het Albertkanaal tussen Antwerpen en Wijnegem vaart dit voorjaar uit. Op zaterdag 15 juni biedt Brecht u de gelegenheid om een tochtje te maken. Er zijn opstapplaatsen in Sint-Lenaarts (parking voetbal), Brecht GC (Jan vander Noot) en Sint-Job (parking 't Goorhof). Een pendelbus brengt u naar de opstapplaats en weer terug.

Het wordt een boeiende en leerrijke verkenning van het Albertkanaal. U maakt kennis met het leven op, rond en in het water. U ondervindt waarom een goed waterbeheer, biodiversiteit en duurzaam omgaan met water en waterlopen van levensbelang zijn.

In het labo aan boord van het schip meet u de waterkwaliteit. Zo kan u de oorzaken en de gevolgen van vervuiling onderzoeken en stelt u de invloed van vervuiling op het leven in het water vast.

Ook onze leefwijze heeft invloed op de waterloop. Dat kan u in het ruim van het schip bekijken. U kunt er met de andere deelnemers van gedachten wisselen over hoe we duurzamer kunnen omgaan met water. Tot slot wordt er stilgestaan bij de inspanningen die de Vlaamse overheid, gemeenten, bedrijven en landbouwers leveren voor schone waterlopen.

Inschrijven: www.brecht.ticketgang.eu. Deelnemen kost 5 euro. Meer info via: www.milieuboot.be of karen.adriaenssens@brecht.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio