Milde straffen voor groep jonge inbrekers

Archiefbeeld. Foto: Gettyimages

Milde straffen voor groep jonge inbrekers

Print
Rijkevorsel / Brecht -

Zes jonge kerels zijn veroordeeld tot werkstraffen en celstraffen met uitstel voor een reeks inbraken en diefstallen in Brecht. Ze braken drie keer in tien dagen in bij hetzelfde café.

De verdachten waren allemaal tussen de 19 en 22 jaar oud. Die jonge leeftijd speelde voor de rechtbank een rol in het toekennen van eerder milde straffen. Ook hun moeilijke thuissituaties en het feit dat ze nog een relatief gunstig strafregister hadden, speelde in hun voordeel. De beklaagden stonden terecht voor een reeks inbraken en diefstallen in het Brechtse, tijdens de zomervakantie van 2018. Ze sloegen onder meer drie keer, in amper tien dagen tijd, toe in café Den Doortrapper in de Lessiusstraat. Daar gingen ze aan de haal met de kassa (twee keer) en een fiets. Van de gemeente Brecht ontvreemde de groep een discobal, sleutels, pleisters, windels en ontsmettingsmiddel.

Enkele van de beklaagden stonden ook terecht voor de diefstal van een kip. Op camerabeelden van Kip & Co in Sint-Job-in-’t-Goor was te zien hoe ze een automaat openbraken en er een kip uit stalen. De uitbater plaatste die beelden op Facebook en een van de beklaagden bood zich aan en duidde de daders aan. Enkele verdachten moesten zich verder ook verantwoorden voor de diefstal van een verkeersbord, een portemonnee en een fiets. De meesten bekenden de feiten waarvoor ze vervolgd werden, twee verdachten die verstek lieten gaan werden vrijgesproken. Vier van de jongemannen, Jordy A. en Jordy L. uit Brecht, Zakariae E.O. uit Antwerpen en Cis M. uit Rijkevorsel, kregen werkstraffen van tachtig tot tweehonderd uren. Aan Jeffrey H. uit Meulebeke gaf de rechtbank twintig maanden cel waarvan de helft met uitstel, Andrew S. uit Brecht kreeg zes maanden cel.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio