Man vervalst bewijs van goed gedrag en zeden om toch les te kunnen geven

Foto: rr

Man vervalst bewijs van goed gedrag en zeden om toch les te kunnen geven

Print
Duffel / Sint-Katelijne-Waver -

Een man uit Duffel stond voor de strafrechter omdat hij enkele winkeldiefstallen had gepleegd, maar ook omdat hij zijn bewijs van goed gedrag en zeden had vervalst. Zo kon hij, ondanks enkele veroordelingen, toch blijven lesgeven.

Koen S. gaf jarenlang les in een school voor buitengewoon onderwijs. Elk jaar moeten de leerkrachten een bewijs van goed gedrag en zeden neerleggen bij de directie. Dat bleek een probleem te zijn voor S., omdat hij al correctioneel veroordeeld was. “Hij heeft het document vervalst en diende een nagemaakt document in”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.

Toen het bedrog aan het licht kwam werd S. ontslagen. “Ik deed mijn job heel graag en vol passie. Ik had zelfs een extra opleiding gevolgd om les te geven aan jongeren in het buitengewoon onderwijs. Het was een stommiteit om het papier te vervalsen”, zei de man zelf.

De Duffelaar stond niet alleen terecht voor valsheid in geschrifte, maar ook voor enkele winkeldiefstallen. Zo had hij in de Hubo van Sint-Katelijne-Waver zijn schoenen uitgetrokken en een nieuw paar uit de verpakking genomen en aangetrokken. Toen hij de zaak verliet, werd hij staande gehouden. “Toen op de politie werd gewacht, kwam het aan het licht dat hij ook een halsband voor honden uit de verpakking had genomen, net als een wifi-versterker en een apparaat om de zuurtegraad in het water te berekenen. Spullen die hij in een rek achterliet”, aldus nog de aanklager.

Koen S. gaf de diefstal van de schoenen toe, maar ontkende dat hij ook de drie andere zaken had proberen stelen. De man werd ook vervolgd voor twee diefstallen in de Makro in Wommelgem. Daarvan gaf hij slechts één feit toe.

Ook Evi H. stond terecht voor een van de winkeldiefstallen, maar zij liet verstek gaan. Tegen S. werd twee jaar effectief gevorderd, tegen H. zes maanden. De verdediging vroeg een voorwaardelijke straf. Vonnis valt op 17 juni.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio