© VRT, rr

Bedenker en choreograaf #LikeMe die verdacht wordt van zedenfeiten krijgt enkelband

Choreograaf B.V.O. (37), één van de bedenkers van de Ketnet-reeks #LikeMe die verdacht wordt van zedenfeiten, mag de rest van zijn voorhechtenis thuis uitzitten met een enkelband. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling vrijdag beslist.

Het parket van Antwerpen opende vorige zomer een opsporingsonderzoek, nadat er een klacht tegen de man was ingediend. In de loop van het onderzoek kwamen nog drie andere slachtoffers in beeld. Het ging in totaal om drie minderjarigen en één meerderjarige. De feiten zouden van voor 2014 dateren.

De choreograaf, één van de bedenkers van de Ketnet-reeks #LikeMe, werd begin april opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van verkrachting ten aanzien van minder- en meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht. Na zijn aanhouding diende nog een meerderjarige klacht in, wat de teller nu op vijf vermeende slachtoffers brengt. De man ontkent alle aantijgingen met klem.

De raadkamer had hem twee weken geleden al onder elektronisch toezicht willen plaatsen, maar het parket ging in beroep. De Kamer van inbeschuldigingstelling heeft vrijdag de beslissing van de raadkamer bevestigd, waardoor de man zijn voorhechtenis dus thuis mag uitzitten met een enkelband.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio