Appartement volledig uitgebrand in Puurs

Foto: Kurt Willaerts

Appartement volledig uitgebrand in Puurs

Print

Het heeft zaterdag in de vooravond kort maar hevig gebrand in de Palingstraat in Puurs-Sint-Amands. Een appartement brandde volledig uit. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Zaterdagavond werd de brandweer van hulpverleningszone Rivierenland opgeroepen voor een uitslaande brand in een appartement in de Palingstraat in Puurs-Sint-Amands. “Toen we aankwamen sloegen de vlammen door de ruiten”, zegt Jan Anné van de brandweer.

“Het was een hevige brand, maar we hadden het vuur gelukkig snel onder controle. We konden ook vermijden dat de vlammen oversloegen op de andere appartementen in het complex. De flat waar de brand uitbrak is wel volledig verwoest en dus onbewoonbaar.”

“Vier mensen raakten licht verbrand aan hun handen toen ze het vuur zelf probeerden te blussen”, klinkt het. “Zij werden ter plaatse verzorgd en moesten niet overgebracht worden naar het ziekenhuis. De bewoners van het appartementsgebouw werden tijdelijk geëvacueerd en opgevangen in het nabij gelegen jeugdhuis Jazaki.”

De oorzaak is voorlopig nog onbekend, maar brandstichting wordt alvast niet uitgesloten. De politie is daarom een onderzoek gestart en heeft in afwachting daarvan het appartement verzegeld.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio