© Patrick De Roo

DISCUSSIE. Zorgt een hamburger zonder vlees voor hét kantelmoment?

Een hamburger zonder vlees: wat tien jaar geleden bijna ondenkbaar was, klinkt ook nu nog vreemd. Maar ook de grote ketens zetten vegetarische of zelfs veganistische varianten op de kaart die de smaak, structuur en visuele kenmerken van een hamburger benaderen. “Een symboolproduct dat een kantelmoment inluidt”, zegt marketingspecialist Gino Van Ossel.

LEES OOK. “De vleesloze hamburger is een kantelmoment”: hét symbool van vleesconsumptie bestaat nu ook in geloofwaardige plantaardige variant

McDonald’s, een bastion van de wereldwijde vleesconsumptie, breidt het vegetarische aanbod in ons land uit. De Belgische keten Ellis Gourmet Burger zette de Beyond Burger in België vast op de kaart. De Belgische keten Greenway maakte na groenteburgers de Greenway Burger die nauwelijks van een stuk vlees te onderscheiden is.

Het zijn voorbeelden van burgers die geen grammetje vlees bevatten, maar net een hamburger lijken. Kan een hamburger zonder vlees volgens jou hét kantelmoment zijn voor onze vleesconsumptie? Kan zo’n vleesloze hamburger jou overtuigen om minder vlees te eten?

Reageer via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt maandag in Gazet van Antwerpen.