Telenet Giants Antwerp kraakt Brussels na de pauze en start zo uitstekend aan halve finales

Print

De geoliede machine van Antwerp Giants-coach Roel Moors blijft door de competitie denderen. In de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs werd Brussels in een fel bevochten wedstrijd na de pauze weggespeeld. Uitblinkers Sanders en Lee zijn wel heel diep moeten gaan om met een gerust gevoel naar Brussel af te zakken op zondag voor de tweede partij.

Roel Moors kon terug rekenen op Jae’sean Tate. De Amerikaanse brok graniet werd deze week in Mechelen nog gespaard voor zijn duim. “Daar gaat het goed mee, ik ben ok”, zei hij. “Ik had misschien wel kunnen spelen, maar ik wilde klaar zijn voor deze halve finales. Die extra rust heeft goed gedaan. Het is money time nu.”

De Antwerpenaars in Brusselse loondienst waren met de nodige ambities naar de Lotto Arena gekomen. “Ik geloof erin”, zei Jonas Foerts. “De Giants spelen een sterk seizoen, maar Brussels heeft al bewezen dat we een echte play-off ploeg zijn. We hebben ze al eens geklopt dit jaar (met 86-79 op 16 dec. Red) en we hebben veel vertrouwen na de droge 2-0 tegen Mons.” De laatste vijf ontmoetingen tussen beide ploegen eindigden overtuigend met Antwerps voordeel.

De bezoekers consolideerden in het begin van de match al onmiddellijk hun ambities. De Giants kwamen al snel in de problemen. De driepunters vlogen langs beide kanten vlot binnen (10 stuks in het eerste kwart). Ex-Giants Loubry in Licho zorgden vanachter de boog voor 14-22. Lee en Kalinoski antwoordden met bommen en konden de Antwerpenaren terug onder de mensen brengen op het einde van de eerste periode. (22-24)

“We moeten een niveau hoger spelen en de focus aanscherpen“, had coach Moors nog gezegd. Het waren echter de bezoekers die hun defence nog verstevigden. Er was geen doorkomen aan voor de Antwerpse grote jongens en de bezoekers profiteerden van antwerpse balverliezen om onder leiding van de onverslijtbare Loubry weer weg te lopen naar 27-37. Jae’sean Tate en Paris Lee kregen terug een hoopgevende 41-43 stand op het bord halfweg.

Telenet Giants Antwerp kraakt Brussels na de pauze en start zo uitstekend aan halve finales
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Na de pauze leken de Giants de match stilaan in handen te nemen langs Lee en Kalinoski. Tot scheidsrechter Van Den Broeck weer alle aandacht nodig had. Hij trakteerde Kalinoski en Moors binnen de minuut op een technische fout. De Lotto-Arena meteen in vuur en vlam. Dudzinski en Sanders zorgden ondanks alle heisa voor een kleine 60-58 bonus op het einde van het derde wedstrijdschuifje.

De Antwerpse machine was in het vierde quarter eindelijk op stoom. Zes punten op rij van uitblinker Sanders en een bom van generaal Lee gaven de thuisploeg een 72-61 bonus op minder dan vijf minuten van het einde. Brussels, voor de pauze nog goed voor 43 punten, was leeggespeeld en coach Crevecoer gooide de handdoek bij 76-61. Coach Moors kon meteen aan zijn applausvervangingen beginnen.

Antwerp Giants: Akyazili 0 , Lee 17, Tate 12, Vanwijn 2, Sanders 16, Bleijenbergh 0, Schoepen 3, Bako 2, Dudzinski 8, Kalinoski 10, Donkor 3, Kingsley 7

Brussels: Gorgemans 0, Radic 6, Loubry 13, N Foerts 0, Lichodzijewski 5, Muya 5, Robeyns 7, Stevens 8, Peciukevicius 0, J Foerts 0, Walker 18, Smith 6

Meer basketbal