Steeds meer mensen zoeken hulp bij sociale kruidenier

De vrijwilligers van sociale kruidenier ’t Kabaske. Foto: Margo Tilborghs

’t Kabaske in Essen bestaat tien jaar

Steeds meer mensen zoeken hulp bij sociale kruidenier

Print
Essen -

Sociale kruidenier 't Kabaske bestaat tien jaar. Oprichter Marc Hense heeft de winkel zien evolueren en zegt dat steeds meer mensen de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.

“Ik merk dat steeds meer mensen hulp nodig hebben”, zegt Hense. “Gemiddeld gaat het om 110 gezinnen die beroep doen op ’t Kabaske. Nochtans zouden er een 180 gezinnen in aanmerking komen om hier te komen winkelen. Zij krijgen dus wel een doorverwijsbrief, maar komen om de een of andere reden niet naar onze sociale kruidenier. De producten in een sociale kruidenier worden verkocht met een verlies van 20%. “Klanten mogen hier wekelijks voor 15 tot 35 euro aan producten aankopen – afhankelijk van de gezinsgrootte – en voor velen zijn die bedragen zelfs nog te hoog.” ’t Kabaske rekent op sponsors en de goodwill van zelfstandigen. “Toen we begonnen brachten we de lokale middenstand op de hoogte dat wij geen concurrentie vormen en krijgen van hen heel wat steun.”

Vrijdag werden de 38 vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Toch kan de vereniging nog vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan via kabaske@telenet.be of 03.667.53.54

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio