© bvdl

Dertiger riskeert 30 maanden cel voor resem inbraken

Stefan D. (34) stond terecht voor een zevental inbraken in auto’s in Vosselaar en voor diefstallen in Merksplas en Oud-Turnhout. Hij riskeert een celstraf van dertig maanden.

Inspecteurs van de politiezone regio Turnhout pakten op 3 december vorig jaar Stefan D. op in Vosselaar terwijl hij een handschoenenkastje van een auto aan het doorzoeken was. Hij was ook in het bezit van een elektrische fiets en een laptop die eerder gestolen waren in Vosselaar. D. werd gelinkt aan vijf diefstallen en zeven inbraakpogingen in auto’s en gebouwen, onder meer in de Vlegelstraat, Boekweitstraat en Bergeneinde in Vosselaar. Eind vorig jaar probeerde hij nog met bankkaarten die waren gestolen in onder meer Oud-Turnhout, geld af te halen bij de bank. Zo kon hij 600 euro afhalen, maar de man werd herkend via beelden van de bewakingscamera’s.

D. moest zich ook nog verantwoorden voor diefstallen van twee fietsen in Merksplas en een inbraakpoging in de Kloosterstraat in Gierle (Lille). In de gevangenis werd hij begin oktober betrapt met twee gram speed. Openbare aanklager Hanne Van Loy vorderde een effectieve celstraf van dertig maanden voor D. en zestien maanden voor kompaan Dimitri C. “Hij pleegde de feiten toen hij onder invloed van drugs was. Hij had toen penitentiair verlof maar er was nog niets gebeurd tegen zijn verslavingsproblematiek”, pleitte meester Jozefien Boeckxstaens, de advocate van D. Vonnis op 14 juni.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio