Aangeboden door Efteling

© Efteling

Van langnek tot kabouterdorp

Hoe De Efteling je meeneemt in een sprookje dat blijft duren

In tegenstelling tot veel andere pretparken moet de Efteling, in het Nederlandse Kaatsheuvel, het niet alleen van spectaculaire rollercoasters en waanzinnige attracties hebben. Al zijn die er ook natuurlijk, in overvloed zelfs. Maar wat de Efteling zo uniek maakt, is de sprookjesachtige sfeer die het park uitademt. Een gevoel dat je al overvalt nog voordat je door de indrukwekkende toegangspoort wandelt. Kom je mee?

Mediahuis Brand Studio

Wegdromen samen met je (klein)kinderen

Heel de Efteling lijkt wel doordrenkt van magie, van de attracties, de eetgelegenheden en de wandelpaden tot de knotsgekke figuren die je achter elke hoek tegen het lijf kan lopen. Soms voelt het zelfs alsof je zelf een personage bent in deze sprookjeswereld!

Waar dit gevoel het meest tot uiting komt – hoe kan het ook anders – is in het feeërieke Sprookjesbos. Hier, in het hart van het park, midden in het Marerijk, komen de sprookjes echt tot leven. Sprookjes voor alle generaties, die je doen terugdenken aan je jeugd en die je na al die jaren nog altijd met plezier doorvertelt aan je kinderen en kleinkinderen. Van klassiekers als Assepoester, De Wolf en de Zeven Geitjes en Klein Duimpje tot minder bekende verhalen als Vrouw Holle, Raponsje en De Chinese Nachtegaal … stuk voor stuk spreken ze tot de verbeelding en dragen ze bij tot de unieke sfeer.

In 1952 begon de Efteling met tien sprookjes, maar ondertussen zijn het er al 29. En binnenkort worden het er zelfs 30, met het gloednieuwe sprookje De Zes Zwanen, waarin zes koningszonen door hun jaloerse stiefmoeder veranderd worden in zwanen. Ontdek dit najaar of het hun kleine zusje lukt om die betovering te verbreken.

Laat je betoveren, keer op keer

Sommige sprookjes en figuren zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot heuse uithangborden van De Efteling. Het maakt niet uit hoe vaak je terugkomt, keer op keer kijk je reikhalzend uit naar Langnek die boven de bomen komt piepen. Wie ziet hem het eerst? En je kinderen – groot en klein – blijven het geweldig vinden om papiertjes in de mond van die malle Holle Bolle Gijs te gooien.

Veel van de sprookjes in de Efteling zijn geschreven door de beroemde schrijvers Hans Christian Andersen en de Gebroeders Grimm, andere zijn bedacht door de Efteling zelf. Maar wist je dat een van de sprookjes van de hand is van onze eigenste koningin Fabiola? Zij schreef in 1966 de Indische Waterlelies, over een heks die dansende sterrenkinderen verandert in waterlelies omdat ze jaloers is op hoe mooi ze zijn. Kom de volgende keer zeker eens kijken, en laat je betoveren.

Slaap zacht in het bed van Hans en Grietje

Om de beleving compleet te maken, wordt het sprookjesthema ook resoluut doorgetrokken in de aanpalende hotels en vakantieparken, waar je samen met je kinderen kan verpozen tussen twee parkdagen in. Zo kan je in het Efteling Hotel zelfs een heuse themasuite boeken, voor twee of vier personen, die je volledig onderdompelt in je favoriete sprookje.

Waan je prins of prinses voor één dag in de Doornroosje Suite, de Assepoester Suite of de Fata Morgana Suite. Ga op schattenjacht in de Vergulde Suite. Slaap als een kapitein in de stoere, met planken beklede Vliegende Hollander Suite. Of overnacht in de kamer van sneeuwwitje, vraag aan de wandspiegel wie de mooiste is van het land … en beslis op eigen risico of je van de schaal met sappige appels proeft.