88-jarige man op klaarlichte dag aangevallen en bedreigd met vuurwapen in eigen woning

Het Antwerpse parket heeft een onderzoek geopend naar een brutale home invasion in Sint-Job-in’t-Goor (Brecht). Daar werd een 88-jarige man, Jozef D., woensdag het slachtoffer van twee onbekende daders. De man werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

jtp

GVA+ Jozef (88) slachtoffer van brutale home invasion: “Op handen en voeten kroop ik naar de gang om de hulpdiensten te bellen”

Het slachtoffer werkte op woensdagochtend 29 mei in zijn voortuin. Rond 10 uur wandelde hij naar zijn tuinhuis met zijn rollator en ging dan naar zijn keuken. Op het moment dat hij zijn woning wilde binnengaan, kreeg hij een duw in de rug.

150 euro

De 88-jarige man viel op de grond en kreeg meteen een stamp. Twee verdachten hadden zich vermomd met een doek of sjaal. Ze sleurden het slachtoffer naar de woonkamer. Een van de verdachten sloeg de man in het gezicht, stampte op zijn romp en zette een vuurwapen tegen het hoofd van het slachtoffer, terwijl zijn kompaan het huis doorzocht. Ze maakten 150 euro, een rijbewijs en een oud gsm-toestel buit en vluchtten daarna weg.

Het slachtoffer kon zelf de hulpdiensten bellen. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis van Brasschaat gebracht, maar hij verkeert niet in levensgevaar.

“Het parket Antwerpen tilt zwaar aan deze feiten, waarbij een oude weerloze man op klaarlichte dag het doelwit is van zwaar geweld”, zo laat het parket weten.

© Mia Uydens

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio