Vlaams Belang dient klacht in tegen Laurette Onkelinx

Vlaams Belang dient een klacht in wegens smaad, laster en eerroof tegen voormalig PS-minister Laurette Onkelinx. Die had de partij eerder op de dag “racistisch” genoemd.

syd

“Het Vlaams Belang is en blijft een racistische partij”, liet Onkelinx weten kort na het bezoek van partijvoorzitter Tom Van Grieken aan de koning. Volgens haar is er geen enkele partij in België die met extreemrechts wil samenwerken, en was er dus ook geen enkele reden voor koning Filip om hen uit te nodigen op het Paleis. Ze was dan ook geshockeerd door het koninklijke initiatief, luidde het.

Tom Van Grieken noemt de verwijten van Onkelinx “gratuit en lasterlijk”. “Dit is spuwen in het gezicht van meer dan 800.000 Vlamingen. Er is een hemelsbreed verschil tussen kritiek hebben op massa-immigratie en het verspreiden van racisme.”

Volgens Vlaams Belang criminaliseert Onkelinx op die manier de partij en worden daarom juridische stappen genomen. Van Grieken dient vandaag/woensdag een klacht in tegen het PS-kopstuk wegens smaad, laster en eerroof.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER