© Gil Plaquet

Dronken autodief pleegt wellicht ook vluchtmisdrijf

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft samen met collega’s van de zone Vilvoorde-Machelen een 37-jarige Mechelaar opgepakt die een autodiefstal heeft gepleegd. Mogelijk was hij met de gestolen auto ook betrokken in een ongeval met blikschade.

Leo De Nijn

De feiten deden zich maandagavond omstreeks zes uur voor in de Stenenmolenstraat. Tijdens het in- en uitladen van goederen zag de dief de kans schoon om achter het stuur te springen en er mee weg te rijden.

Ook de gsm van de bestuurder, die nog in het voertuig lag, werd ontvreemd, maar dat deed de dief de das om. Kort na de diefstal kreeg een familielid van het slachtoffer een telefoontje van de ‘gestolen gsm’. De inmiddels verwittigde politie kwam ter plaatse bij het familielid en kon tijdens de babbel achterhalen dat de verdachte zich ergens in Vilvoorde zou bevinden.

Dronken chauffeur

“De collega’s van politiezone Vilvoorde-Machelen werden onmiddellijk door onze diensten verwittigd en zij konden korte tijd later het voertuig en de verdachte in de buurt van het station van Vilvoorde aan de kant zetten. De verdachte kon amper verstaanbare taal uitbrengen omdat hij onder invloed was van alcohol. Hij werd naar het politiecommissariaat in Mechelen overgebracht”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De dertiger is gekend voor eerder gepleegde feiten. Hij stond geseind in een gerechtelijk dossier.

“Ondertussen hadden onze diensten ook een melding gekregen van een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Op basis van de beschrijving van het voertuig, alsook de aanwezige schade aan de respectievelijke voertuigen, komt de verdachte van de autodiefstal ook hiervoor in aanmerking. Dat wordt verder onderzocht”, zegt de politiewoordvoerder. De man werd bij het parket voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio