Mechelaar in de cel voor moordpoging aan discotheek Copacabana

Mechelaar in de cel voor moordpoging aan discotheek Copacabana

Print
Kontich / Mechelen -

Een 29-jarige man uit Mechelen is aangehouden op verdenking van poging tot moord aan discotheek Copacabana in Waarloos (Kontich). De man reed zondag bewust in op een andere man.

De onderzoeksrechter besliste maandagochtend om de 29-jarige man uit Mechelen op te sluiten in de gevangenis. “Hij werd aangehouden op verdenking van poging tot moord”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. De verdachte zal later deze week voor de raadkamer verschijnen, daar wordt beslist of zijn aanhouding al dan niet met een maand verlengd moet worden.

De feiten waarvan de Mechelaar verdacht wordt, speelden zich zondagochtend rond sluitingstijd af aan discotheek Copacabana op de Grote Steenweg in Waarloos. Om nog onduidelijke reden kwam het tussen de twee mannen tot een discussie. Er werd wat heen en weer geroepen en de verdachte zou er volgens een kennis van het slachtoffer verbaal mee gedreigd hebben hem omver te rijden. De verdachte zou vervolgens in zijn wagen gestapt zijn, deed alsof hij weg zou rijden maar maakte plots rechtsomkeer en reed zijn slachtoffer aan. Volgens het parket deed hij dat bewust, daarom werd een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord. De verdachte liet zich ter plaatse in de boeien slaan, zijn auto werd in beslag genomen voor een sporenonderzoek. Het slachtoffer, de 29-jarige vaste klant Matthias A., liep verschillende breuken en bloedingen op. Hij ligt nog steeds op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio