© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vijf kilo marihuana gevonden bij drugscontroles politie: vluchtende bestuurder gooit wiet uit dakraam

Bij verschillende drugsacties van de politie in de provincie Antwerpen zijn vorige week negen treinen en bijna tweehonderd auto’s gecontroleerd. De politie vond onder meer vijf kilogram marihuana.

sare

In totaal werden 198 voertuigen gecontroleerd. “Daarvan werd er een in beslag genomen”, aldus Jean-Claude Gunst, directeur van de Coördinatie en Steundirectie. De politie controleerde ook negen treinen. Er werd vijf kilogram marihuana gevonden, 102 gram cocaïne en dertig centiliter GHB. Van de 355 gecontroleerde mensen waren er negentien in het bezit van drugs, acht waren onder invloed. Er werden ook drie verboden wapens gevonden.

De actie, die doorging van donderdag tot zaterdag, was gericht tegen het drugstoerisme tussen België en Nederland. Zowel auto’s als treinen werden gecontroleerd door de lokale en federale politie.

“De focus lag op de in- en uitvoer van cocaïne ter hoogte van de buitengrenzen, de productie en smokkel van synthetische drugs en cannabis en de verkoop van drugs. Er werd bovendien gericht gecontroleerd op verborgen ruimtes in de voertuigen en op kweekmateriaal en andere toebehoren”, zegt Jean-Claude Gunst.

Tijdens de actie werd één persoon aangehouden. Het gaat om een bestuurder die op de A12 besliste om weg te vluchten richting Tijsmanstunnel. “De helikopter van de Federale Politie werd ter versterking opgeroepen en heeft ondersteuning gegeven tijdens de achtervolging”, aldus de federale politie. “Na het stuk rijden van een slagboom van de tol aan de Liefkenshoektunnel, vervolgde de bestuurder zijn weg richting Waaslandhaven waar hij aan één van de ronde punten door zijn hoge snelheid tegen een betonnen veiligheidsboordsteen zijn voorwiel stuk reed.”

De verdachte vluchtte te voet verder. “Collega’s van de Wegpolitie konden de man, een Belg uit de regio, toch nog inrekenen”, klinkt het. “Net voordat het voertuig tot stilstand was gekomen, had de bestuurder een zak met 1,530 kg marihuana via zijn dakvenster naar buiten gegooid.”

De bestuurder, geen onbekende voor de politie, werd aangehouden en de drugs werden in beslag genomen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio