© Google Street View

Verkeersagressie nadat vrachtwagen straat te lang verspert: voorwaardelijke celstraf geëist

Het Openbaar Ministerie heeft maandag zes maanden voorwaardelijk geëist tegen een Mechelaar. De man stond terecht voor een geval van verkeersagressie in de Lange Schipstraat in Mechelen. De man zelf zegt dat hij uit zelfverdediging handelde.

tdk

De feiten speelden zich af in maart 2017. Toen blokkeerde een vrachtwagen de Lange Schipstraat omdat er aan een werf moest gelost worden. “Dat was niet naar de zin van Patrick D.R. De man reed met zijn Maserati over het voetpad en daardoor ook over de voet van een werfleider. Er ontstond een discussie en de man deelde ook een slag uit aan een arbeider”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy die zes maanden met probatie-uitstel vorderde. “Ik denk daarbij aan het volgen van een cursus agressie in het verkeer.”

Patrick D.R. liet zich op de rechtbank vertegenwoordigen door een advocaat. “Mijn cliënt was onderweg naar zijn kantoor en kwam in de Lange Schipstraat vast te staan. Toen er na twintig minuten nog steeds geen beweging kwam, stapte hij uit en vroeg hij of de rijbaan niet kon worden vrijgemaakt. Daarop kreeg hij een agressief antwoord van een kraanman”, zei advocate Liesbeth De Vleeschouwer. “Toen hij een kwartiertje later toch kon passeren, werd er geroepen en getierd naar mijn cliënt en heeft hij de ongelukkige reactie gehad om zijn middenvinger op te steken. Daarop werd zijn wagen bijna omsingeld, werd de auto beschadigd en belde hij de politie. Mijn cliënt ontkent met klem dat hij als eerste sloeg. Hij werd eerst geduwd en geslagen. Voor ons is er duidelijk sprake van wettige zelfverdediging en daarom vragen wij de vrijspraak. Dat hij over een voet reed, dat was onvrijwillig. Iets wat ook de mening van het parket was.”

Vonnis valt op 24 juni.MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio