Acteur Ben Rottiers feliciteert Peter Mertens: “Hij deed me aan Obama denken”

Foto: BELGA

Acteur Ben Rottiers feliciteert Peter Mertens: “Hij deed me aan Obama denken”

Print

Ben Rottiers, die in 2014 nog op de Vlaamse lijst voor PVDA stond, noemt zich vandaag een dolgelukkig mens. “Het is voor de eerste keer dat ik Peter Mertens ‘bevrijd’ heb horen spreken. Hij deed me aan Obama denken, na diens overwinning.” Ook andere PVDA-militanten deelden in de feestvreugde in Antwerpen.

“Dat PVDA dit resultaat heeft gehaald zonder die grote hoeveelheid benzine die de grote partijen krijgen, is een nog veel grotere opsteker”, zegt acteur Ben Rottiers, ook bekend als Pol in FC De Kampioenen. “Dit komt van de mensen zelf, die met hart en ziel de oprecht sociale boodschap van PVDA hebben verkondigd. En als ze beginnen over Noord-Korea en Stalin dan doen ze omdat ze bang hebben van dit sociaal denken.”

Ook militant Moustafa Chouki (60) nam deel aan het feest: “We hebben de drempel gebroken, we zijn nu de enige sterke partij tegen het fascisme. Heel veel mensen uit de Marokkaanse gemeenschap hebben voor PVDA gekozen. Vooral veel jongeren, omdat dit de enige partij is die naar hen luistert en die hoop geeft aan zwakkere mensen, zieke mensen, mensen die weinig toekomst zien. Vandaag is een fantastische dag voor de democratie. Zelfs ondanks die vele stemmen voor het Vlaams Belang, maar dat zijn stemmen van de blinden, stemmen van haat.”

Kim Verbeeck (32), coördinator Geneeskunde voor het Volk: “Ik had wel verwacht dat Peter een zetel zou halen in de Kamer, maar in totaal vier verkozenen in de parlementen is echt zot. Deze winst is volledig te danken aan de inzet van de 5000 militanten die dag na dag op markten en huis aan huis met de mensen zijn gaan praten. Ze zijn erin geslaagd ze te overtuigen omdat dat PVDA een partij van en voor de mensen is en wat ze vertelt geen loze beloften zijn.”

Misba Natekur (20) uit de Antwerpse wijk Luchtbal: “Ik ben vier weken lang deur aan deur gegaan. Hoe langer we bezig waren met de mensen te praten, soms te discussiëren, hoe sterker de kracht van onze boodschap werd. PVDA staat voor solidariteit en eerlijkheid, het was niet moeilijk de mensen te overtuigen dat de partij gaat doen wat ze gezegd heeft dat ze gaat doen.

Lees meer verkiezingsnieuws