David Goffin mist zijn start op Roland Garros niet en gaat als een pletwals voorbij Litouwse tegenstander

Foto: BELGA

David Goffin mist zijn start op Roland Garros niet en gaat als een pletwals voorbij Litouwse tegenstander

Print

David Goffin heeft zijn start op Roland Garros niet gemist. Onze landgenoot stoomde in drie korte sets (6-0, 6-2 en 6-2). Goffin treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen de Serviër Kecmanovic en de Amerikaan Kudla.

Goffin begon als een wervelwind en smeerde Berankis meteen een 6-0 aan in de eerste set. De Luikenaar ging in de tweede set op hetzelfde elan door en won met 6-2. In set drie, waar hij met dezelfde cijfers aan het langste eind trok, liet hij zich niet meer verrassen.

Dit is de ideale start

“Ik ben tevreden”, reageerde de Belg nadien. “Dit was van start tot finish een goede wedstrijd.” “Ik speelde een constant tennis en sloeg goed op”, analyseerde Goffin. “Vanaf de eerste ogenblikken stond ik er en ik kon mijn tempo opleggen in elke set. In het algemeen toonde ik dat ik beter was dan mijn tegenstander, in alle onderdelen van het spel. Dit is de ideale start.”

“Het was ook heel plezant om op de court Simonne-Mathieu te spelen”, vervolgde hij. “Er hing een toffe sfeer op de tribunes. Ik hou er een goed gevoel aan over. Nu ga ik genieten van de zege, en dat me toeleggen op het vervolg van het toernooi.”

Tegen Kecmanovic

De Luikenaar treft in de tweede ronde de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 83) of de Amerikaan Denis Kudla (ATP 79). In de derde ronde wacht mogelijk topper Rafael Nadal of, als er van een enorme verrassing sprake is, Kimmer Coppejans. Goffin haalde zijn beste resultaat in Parijs in 2016, toen hij er in de kwartfinales uitging tegen de Oostenrijker Dominic Thiem. Vorig jaar sneuvelde hij in de vierde ronde.

Meer sportnieuws