Archief vredegerecht Deurne deels beschadigd

Print
Antwerpen / Deurne -

Bij een brand op de Turnhoutsebaan in Deurne, is zondagmiddag een deel van het archief van vredegerecht beschadigd geraakt. Ook een evenement in theaterzaal EWT aan de Turnhoutsebaan moest worden onderbroken.

De brand ontstond bij een aanpalend gebouw en sloeg over naar het dakgebinte van het archief van het vredegerecht. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De dossiers in het archief gingen niet in rook op, maar er is wel aanzienlijke schade in het gebouw, vooral waterschade.

“We kunnen gelukkig blijven werken, want het archief is een apart gebouw, maar de dossiers die er liggen blijven natuurlijk wel belangrijk”, legt een medewerker van het vredegerecht uit.

Door de brand moest zondag een 50-tal mensen de zaal van het EWT-theater in de Hertstraat vroegtijdig verlaten. Daar was op dat moment een namiddagvoorstelling bezig. De directie van het theater laat weten dat niemand van de toeschouwers gevaar liep tijdens de brand. “Alle aanwezige toeschouwers zullen door het EWT-Theater worden gecontacteerd om een andere voorstelling te kunnen bijwonen”, aldus Frank De Kaey.

Tijdens de brandweerinterventie was het tramverkeer op de Turnhoutsebaan een tijd onderbroken, omdat de straat tijdelijk vol stond met brandweerwagens.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio